Riante aanbouw aan de voorzijde, samen met de buren

Van Peltlaan, Nijmegen

  • Aanbouw
  • 2021

Doordat de benedenverdieping voor dit gezin met drie kinderen te klein was geworden, besloten de bewoners – samen met de buren – voor een aanbouw te gaan. De aanbouw is gerealiseerd aan de voorzijde van beide woningen. Door de garages en een deel van de oprit op te offeren, is er veel extra woonruimte gecreëerd zonder dat er tuin verloren is gegaan.

Doordat er samen met de buren gebouwd is, is een mooi geheel ontstaan en kon de inkoop van het materiaal en het verrichten van de werkzaamheden effectief gepland worden. De aanbouw contrasteert met de oorspronkelijke woningen door het gebruik van bamboe voor de gevelbekleding.

De ruwbouw van de aanbouw is binnen enkele weken gerealiseerd. De complete oplevering van beide woningen – inclusief afwerking binnen – was na 3,5 maand.

De bewoners van beide woningen hebben naast het realiseren van de aanbouw, ook andere werkzaamheden door Peter Bouw Bedrijf laten oppakken.

Zo is voor het ene gezin op de gehele begane grond de houten vloer vervangen door beton met vloerverwarming. Alle plafonds zijn geïsoleerd en vervangen en de elektra is opnieuw aangelegd. Het resultaat is een prachtige, ruime benedenverdieping met moderne keuken en strak stucwerk.

Voor het gezin aan de andere kant heeft Peter Bouw Bedrijf openslaande deuren gerealiseerd in de oorspronkelijke woning, het schilderwerk binnen opgepakt, glas in lood geplaatst en een dakkraam gerealiseerd in de schuur. Het gezin geniet van de extra ruimte en een mooie, nieuwe leefkeuken aan de tuinkant.