Opbouw en renovatie van oude metaalwerkplaats

Heyendaalseweg

In de ‘achtertuin’ van de woning op de Heyendaalseweg stond een oude metaalwerkplaats. Dit gebouw, bereikbaar via de oprit van het huis, wilden de bewoners ombouwen tot een grote ruimte van twee verdiepingen, zodat de ruimte optimaal gebruikt kan worden als kantoorruimte én opslag.

 

Het bijzondere van deze klus was de zeer beperkte ruimte voor de hijskraan wat zorgde voor een flinke uitdaging, zowel voor hijsspecialist ‘Rutten’ als het team van PeterBouwBedrijf.  Een goede voorbereiding en samenwerking met zowel de bewoners, de hijsmachinist, als de bouwers was nodig om dit tot een succesvol resultaat te leiden. Via de smalle oprit kon de hijskraan precies zijn waar het moest hijsen en zo kon de HSB (houtskeletbouw) in één dag geplaatst worden.

Doormiddel van de opbouw is de eerste verdieping in grootte verdubbeld.

Daarnaast was een belangrijk aandachtspunt dat de bouw zo duurzaam mogelijk werd. Vanwege de (nog) hoge kosten van eco-vriendelijk bouwmateriaal werd er gekozen voor zoveel mogelijk hergebruik van bestaande materialen die uit het originele gebouw kwamen. PeterBouwBedrijf- en team proberen altijd mee te denken in de mogelijkheden van duurzaamheid. Wat kan er hergebruikt worden, wat zijn mogelijke opties en hoe kan het zo milieuvriendelijk mogelijk gemaakt worden?

Verder is het dak afgewerkt met zink, zijn er ramen en deuren geplaatst, houten staanders en is alles afgewerkt met fraké noir en douglas hout.

De hele bouwprocedure nam ongeveer 6 weken in beslag.