Renovatie tussenwoning en aanbouw

Antiloopstraat, Nijmegen

  • 2023
  • Aanbouw
  • Verbouwing
  • Renovatie

De bewoners aan de Antiloopstraat hadden de wens om meer ruimte en comfort te creëren in hun tussenwoning. Er is gekozen om de hele woning te renoveren en het dak, de zolder, muren en de vloeren te isoleren. Door het huis te verduurzamen, drukt het de energiekosten en wordt het wooncomfort vergroot.

De huisarchitect Ruud Kooloos heeft een ontwerp gemaakt voor een vergunningsvrije aanbouw. Deze heeft een schuifpui in de volledige breedte van de woning met grote ramen en een lichstraat voor veel lichtinval en een ruimtelijk gevoel. Er is gekozen voor houtskelet zodat een deel van de voorbereidingen in de werkplaats van Peter Bouw Bedrijf konden plaatsvinden en de bouwperiode relatief kort bleef.

VA-aanbouw

Voor de gevelbekleding van de aanbouw is gekozen voor het duurzame Fraké Noir. Dit heeft een hoge isolerende waarde en geeft de woning een moderne en strakke uitstraling. De voorzetwanden van de aanbouw zijn in de werkplaats voorbereid en in zijn geheel over het huis gehesen. De afwerkingen zijn strak en van de natuurlijke lichtinval is optimaal gebruikt gemaakt.